Leiding

Dirigent
Lorenzo Papolo  komt uit een zeer muzikaal deels Italiaans gezin. Zijn vader was violist bij het Residentie Orkest te Den Haag en zijn moeder was amateur zangeres. Logisch dat Lorenzo zijn weg ook gevonden heeft in de muziek, hij studeerde Directie aan het Conservatorium van Utrecht alwaar hij zijn studie afsloot met eervolle vermelding.
Ook voltooide hij aldaar zijn trompetstudie. Zijn klassieke zangstudie volgde hij bij Maria Rondèl, en zong hij vele jaren als hoge Bariton mee in haar semi professionele ensemble Poldervokaal.
Bij Denise Ham aan de Royal Academy of Music te Londen volgde hij lessen koordirectie met begeleiding van kamerorkest. Privelessen orkestdirectie volgde hij na zijn conservatoriumstudie bij Alexandru Lascae voormalig dirigent van het Roemeens Staatsorkest. Ook volgde hij vele workshops o.a. met het Groot Omroepkoor.
Ruim zes jaar heeft hij zijn medewerking verleend aan opera producties van de Nationale Opera, waarbij hij verantwoordelijk was voor instudering van de kinderkoor partijen. Nationaal en Internationaal heeft Lorenzo vele prijzen gewonnen; onder meer 1ste prijs op het Nederlands Koren Festival en de Zilveren medaille op het European Choir and Music Festival Bratislava, ook won hij meerdere malen de 2e prijs op het Europees Muziekfestival te Neerpelt.
Lorenzo heeft in zijn carrière vele koren en orkesten gedirigeerd en heeft daarmee bewezen een zeer veelzijdige dirigent te zijn.
Lorenzo is naast het Danïel de Lange Koor ook de vaste dirigent van het Volendams Vocaal Ensemble en Camerata Liocorno. Tevens is hij als docent verbonden aan de Dirigentenacademie waar hij aankomende koordirigenten de fijne kneepjes van zijn vak leert.
Pianist
Hans Weenink
Studeerde piano aan het Conservatorium te Alkmaar bij Harry Vooren.
Hij legt zich voornamelijk toe op zangbegeleiding en is dan ook vaste begeleider van een aantal koren in de regio: Gemengd Koor Daniël de Lange te Zaandijk, Koor Eigen Wijs te Westwoud, St. Martinuskoor te Westwoud, Vrouwenkoor Pur Sang te Purmerend, St. Janskoor van het Westfries Gasthuis te Hoorn, Westfries Mannenkoor te Wognum, Opmeers Vocaal Ensemble te Opmeer, Operakwartet Bella Cantara te Spanbroek. Daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider van solistisch optredende zangers en zangeressen. Met sopraan Cobi Bregman vormt hij het duo Sopriano. Hij werkte als begeleider mee aan een aantal masterclasses/workshops van Kevin Smith, Frank Fritschy en José Jonkers.
Sinds 2004 levert hij een belangrijke bijdrage aan de jaarlijkse wereldpremières van werken van componist Wietse Stuurman. Hij is tevens de vaste uitvoerder van pianowerken van deze componist. Als organist begeleidt hij o.a. de jaarlijkse kerstconcerten van het St. Janskoor in de Oosterkerk te Hoorn.
Hij heeft een eigen lespraktijk onder de naam “Piano en zo” (www.pianoenzo.nl)